If you are looking for the best dish to pair with our Collio Sauvignon Riserva 2016 Russiz Superiore, we have the answer: Spaghetti with Shrimps, Zucchini, and Lemongrass.
This spaghetti, symbol of the Italian cuisine, thanks to their unique taste of sea, enhances the wine’s elegant and complex bouquet.
Recipe for 4 people
Ingredients
200 g Spaghetti
8 Red Prawns
2 Zucchini
8 Cherry Tomatoes
Olive Oil
Salt & Pepper
Basil
Lemongrass
Instructions
1. Cut the zucchini into small cubes and boil in salted water for 2 minutes;
2. Shell and clean the prawns, and cut them into pieces;
3. Put some water in a pan or pot. Place the pan on your stovetop and turn the burner to the highest setting. Let the water come to a full rolling boil and add both the lemongrass and the spaghetti. Cook for 6 minutes;
4. In a casserole brown the zucchini with the olive oil and add the cherry tomatoes. Add some salt and pepper;
5. Drain the pasta al dente and sauté in a pan with both the zucchini and the cherry tomatoes. After some minutes add the prawns;
6. Plate and serve with some lemongrass and a basil leaf.
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Se state cercando il piatto migliore da abbinare al nostro Collio Sauvignon Riserva 2016 Russiz Superiore, abbiamo la risposta: Spaghetti con gamberi e zucchine al profumo di lemongrass!
Questi spaghetti - simbolo della cucina italiana - al sapore di mare e con un accenno di lemongrass, esaltano l’eleganza e la complessità aromatica di questo vino.
Ricetta per 4 persone
Ingredienti
200g spaghetti
8 gamberi rossi
2 zucchine
8 pomodorini ciliegini
Olio evo qb
Sale qb
Pepe qb
Basilico a piacere
Lemongrass una stecca
Istruzioni
1. Per prima cosa tagliate a dadini le zucchine e sbollentatele per 2 minuti in acqua salata;
2. Poi pulite i gamberi privandoli della testa e sgusciateli, tagliateli a pezzi non troppo piccoli;
3. Cuocete gli spaghetti in acqua e lemongrass per circa 6 minuti;
4. In una padella fate rosolare le zucchine con un filo d’olio e poco dopo aggiungete i pomodorini, salate e pepate;
5. Scolate la pasta al dente e saltatela per almeno due minuti con le zucchine e pomodorini, ad un minuto dalla fine aggiungete i gamberi;
6. Impiattate e servite, guarnendo a piacere con una foglia di basilico e una di lemongrass.